Kohti Hollantia - matkapäivä yksi
![]() |
Hotellin edusta - Rempassa |
Ensimmäinen reissupäivä starttasi junalla Kouvolasta Helsinki-Vantaan lentokentälle. Sää oli suomalaisen tavallinen: harmaa, mutta luotettava – vähän niin kuin matkalaukkumme.
Kentällä siirryttiin sujuvasti “eväiden ja juomatarjoilujen” äärelle, mikä tarkoitti tässä tapauksessa tarkoin valittua lentokenttäsämpylää ja kahvia, joka oli yhtä kallista kuin pieni hotellihuone Leeuwardenissa. Tunnelma oli korkealla – niin myös kone, johon nousimme iltapäivällä suunnaten suoraan Amsterdamiin.
Schipholin kenttä otti meidät vastaan kuin vanhat tutut: tehokkaasti, mutta vähän etäisesti. Lipunostoprosessi oli kuin minipeli elämästä – automaatit puhuivat omaa kieltään, mutta lopulta voitimme.
![]() |
Dutch countryside |
![]() |
Dutch countryside - same photo? |
![]() |
Leeuwardenista, hotellin edustalta |
Lopulta saavuimme hotelliin, jossa ehti juuri ja juuri hengähtää ennen kuin suuntasimme porukalla illanviettoon. Nautimme yhdet Radlerit paikallisessa terassimiljöössä – kyseessä oli virallinen tervetulojuoma, ainakin meidän sääntöjemme mukaan. Tämän jälkeen opiskelijat johdattivat meidät paikalliseen kebabbilaan, jonka listalta löytyi ylpeästi paikallinen herkku nimeltä Kapsalon: ranskalaisia, lihaa, salaattia, kastiketta ja kaiken päällä sulanutta juustoa – käytännössä ruokakulttuurien törmäyskurssi yhdessä foliovuoassa.
Päivän saldo: 1 onnistunut lento, 2 tyytyväistä opettajaa, 3 tyytyväistä opiskelijaa ja yksi uusi suosikkiruoka.
Hyvä alku. Tästä on hyvä jatkaa.
Kommentit
Lähetä kommentti